UTILIN ‘S’ D4. – Sanum Kehlbeck

Капсули:

  • за орална употреба

Активна состојка: Mycobacterium phlei

1 капсула од 330 mg содржи:

Mycobacterium phlei e volumine ex muris cellulae D4 тритурација

Индикации:

При белодробна и екстрапулмонална туберкулоза, при зголемена телесна температура и состојби на слабост, за имуномодулација

Својства:

 

Од имунолошките тестови произлегува дека Utilin „Ѕ“го стимулира имунолошкиот систем на речиси сите нивоа. Пронајдено е  силно зголемување на фагоцитозната активност на гранулоцитите. Лекот влијае на стимулација на Т-лимфоцитната популација заради засилување на ослободувањето на лимфокини. Дејството на овој препарат во спречување на туморозните клетки се базира на зголемената активност на клетките преку интерферонската индукција како природни уништувачи на туморозните клетки, а пред се и на токсичноста на активираните макрофази насочени против туморозните клетки.

Примена:

 

 

Орално

  • Возрасни и деца над 12 години:

             1 – 2 капсули  неделно.

  • За деца под 12 години: дозирањето зависи од препораката на лекарот.

 

Несакани дејства:

Не се познати.

Пред примена на препаратот, консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Содржина на пакување: 5 таблети.