NOTAKEHL D5 amp. – Sanum Kehlbeck

Ампула:

  • за интрамускулна употреба

Активна состојка: Penicillium chrysogenum D5/D6/D7

1 ампула  содржи:

1 ml Penicillium chrysogenum D5 aquos. dilut. според одредбата 5b и 11 HAB.

Индикации:

  • бактериски гнојни процеси од општ вид, како Angina tonsillaris, Laryngitis
  • гнојни процеси во забите, како последователен третман после екстракции, последователни афекции на `рбетниот столб како HWS-синдром, лумбален синдром
  • Otitis, Neuritis, невралгии
  • афекции на урогениталниот тракт, како аденом на простата, карцином на простата, инфекции на уринарните патишта
  • болести на дишните патишта: бронхијална астма, бронхитис, синубронхитис
  • акни
  • засилувач на секоја терапија со габични препарати

 

Својства:

 

Notakehl, кој се добива од габата на мувлата Penicillium chrysogenum, не е антибиотик и не содржи, ниту пак произведува пеницилинска киселина. Поради тоа ги нема типичните појави какви што ги има при користење на терапија со антибиотици какви што се алергии, оштетувања на црниот дроб, уништување на цревната флора и создавање на колонии резистентни на пеницилинска киселина. Notakehl делува специфично кај сите инфекции предизвикани од стрептококи и стафилококи. Кога се користи заедно MUCOKEHL и NIGERESAN, Notakehl игра значајна улога како засилување на терапијата. Пожелно е, не само при незадоволителен процес на лекување, туку и при сериското користење на MUCOKEHL, во текот на интервалите за инјектирање, почесто да се користи Notakehl, односно QUENTAKEHL во секој можен облик.

Примена:

  • Возрасни и деца над 12 години:

             2x неделно 1,0 ml се инјектира или i.m., s.c., i.c. или се инјектира i.v.

Несакани дејства:

Не се познати.

Пред примена на препаратот консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Содржина на пакување: 1/10/50 ампули по 1 ml.