Лекување на респираторни инфекции (грип) со NOTAKEHL и QUENTAKEHL


Со есента и зимата, доаѓаат и настинките. Во ова време од годината, многумина страдаат од т.н. ГРИПОЗНИ ("flu")инфекции.

Рецептот на старите фамилијарни лекари, за подигнување на имунитетот за време на тие инфекции,бил : дводневна исхрана со чај со многу лимон и јаворов сируп. За врема на тој "tea break"(т.н.пауза со чај),може да се зема малку козји путер,варени компири, и секое утро и вечер, кисели јаболки. За време на наредните неколку дена, да се пијат сокови од морков и цвекло и да се јади доброзготвен зеленчук, компири и ориз. Да не се јади месо.

ПАРАЦЕЛЗУС ги препорачува капсулите и капките Notakehl и Quentakehl - sanum лекови на германскиот производител Sanum Kehlbeck, кои имаат брзо и успешно дејство, во лекувањето на грипозните инфекции, без при тоа да има било какви несакани ефекти.

Капсулите Quentakehl и Notakehl, се земаат на следниот начин :

Наутро и навечер се зема по 10 капки Quentakehl, а додека на ручек 10 капки Notakehl или

Наутро 10 капки или една капсула Notakehl и навечер 10 капки Quentakehl.

Дозирањето за деца до 4 год. е следното:

5 капки Notakehl наутро и 5 капки Quentakehl навечер

Дозирањето за деца од 5 – 12 год. е следното :

8 – 10 капки Notakehl секое утро и 8 – 10 капки Quentakehl секоја вечер